Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
Lincoln Child: Twórczy informatyk

Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Lincoln Child


   Twórczy informatyk


Ocena użytkowników (Głosów: 2)

10 / 10

Twoja ocena to
 /10 




Lincoln Child urodził się w 1957 r. w Westport. Już w młodym wieku wykazał zainteresowanie pisaniem, tworząc opowiadania, jak również niedokończone powieści.

Po ukończeniu Carleton College, w 1979 roku, wyruszył do Nowego Jorku w poszukiwaniu pracy. Został asystentem redakcji wydawnictwa St. Martin's Press. Przez kolejne lata przeskakiwał szczeble kariery, aby w końcu w 1984 stać się pełnoprawnym redaktorem. Był związany z wieloma autorami, redagując różnorodne książki.

W 1987 roku Lincoln Child dokonał zaskakującej zmiany zawodu, podejmując pracę jako programista i analityk systemowy. Realizując się w tej dziedzinie powrócił na nowo do swojego własnego pisania. Nawiązał współpracę z Douglasem Prestonem, czego wynikiem było 11 powieści - thrillerów, które uzyskały status bestsellerów. W międzyczasie Child porzucił pracę aby poświęcić się całkowicie pisarstwu. Od niedawna pisze samodzielnie.

Mieszka w New Jersey z żoną i córką. Jego wszechstronne zainteresowania obejmują oprócz literatury i programowania m.in. angielską i amerykańską historię, architekturę, archeologię, muzykę.

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
0]

    bibliografia
Lincoln Child & Douglas Preston
The Relic 1994 (Relikt)
Mount Dragon 1996
Reliquary 1997 (Relikwiarz)
Riptide 1998 (Zabójcza fala)
Thunderhead 1999
The Ice Limit 2000
The Cabinet of Curiosities 2002 (Gabinet osobliwości)
Still Life with Crows 2003 (Martwa natura z krukami)
Brimstone 2004 (Siarka)
Dance of Death 2005 (Taniec śmierci)
The Book of the Dead 2006

Lincoln Child
Utopia 2002 (Utopia)
Death Match 2004 (Eden )
Deep Storm 2007







nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Top 20 Autorzy
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos