Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Daphne du Maurier


   Natchnęła Hitchcocka


Ocena użytkowników (Głosów: 0)

Brak

Twoja ocena to
 /10 




Angielska pisarka, urodzona 13 maja 1907 w Londynie. Jej najbardziej znaną książką jest Rebeka, na podstawie której powstał film Alfreda Hitchcocka o takim samym tytule. Zmarła w mieście Par 19 kwietnia 1989 r. 



Dodał(a): Kamil Nowak

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [0]

    bibliografia

Tytuły wydane w Polsce:

Nigdy nie będę młody, 1998

Oberża na pustkowiu, 1976

Dzieci metresy, 1999

Rebeka, 1960

Zatoka Francuza, 1991

Generał w służbie króla, 2000

Moja kuzynka Rachela, 1992

Metresa, 1995

Kozioł ofiarny, 2016

Niebieskie soczewki, 1998

Ptaki, 1997

Lot sokoła, 1996

Nie oglądaj się teraz, 1996

Władaj Brytanio!, 2010

Makabreski, 1990








nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Top 20 Autorzy
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos