Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
Karen Tintori i Jill Gregory: Wspólna pasja

Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Karen Tintori i Jill Gregory


   Wspólna pasja


Ocena użytkowników (Głosów: 4)

10 / 10

Twoja ocena to
 /10 




Jill Gregory i Karen Tintori są wieloletnimi przyjaciółkami. Przed powstaniem "Księgi imion" napisały wspólnie dwie książki pod pseudonimem Jillian Karr. Jak mówi Karen Tintori, wspólne pisanie sprawia im wiele przyjemności. Każde zdanie jest tworzone razem, a pomysły i potencjał obu autorek idealnie się przy tym dopełniają. Obecnie pisarki pracują nad kolejnym thrillerem.

Poza wspólną pracą przyjaciółki robią również indywidualne kariery.
Jill Gregory jest autorką ponad trzydziestu powieści, głównie romansów. Jej książki znajdowały się na liście bestsellerów New York Timesa i USA Today. Opublikowano je m.in. w Japonii, Rosji, na Tajwanie i w wielu krajach Europy. Jill Gregory ukończyła anglistykę na Uniwersytecie w Illinois.
Karen Tintori nie ma tak dużego dorobku twórczego, jednak już od dzieciństwa chciała zostać pisarką. Studiowała dziennikarstwo na Wayne State University w Detroit. Pracowała jako redaktor oraz specjalista od public relations. Pierwsza książka Karen ukazała się pod jej amerykańskim nazwiskiem Katz, kolejne już pod włoskim.
Obie pisarki mieszkają wraz mężami w Michigan.

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
0]

    bibliografia
Jill Gregory i Karen Tintori:
Something Borrowed, Something Blue (1993) (Jillian Karr)
Catch Me If You Can (1996) (Jillian Karr)
The Book of Names (2007) (Księga imion 2007)


Karen Tintori:
What Does Being Jewish Mean? (1991) (Rabbi E.B. Freedman, Jan Greenberg, Katen A. Katz)
Trapped: The 1909 Cherry Mine Disaster (2002)


Jill Gregory:
The Wayward Heart (1982)
Promise Me the Dawn (1984)
To Distant Shores (1984)
My True and Tender Love (1985)
Moonlit Obsession (1986)
Looking Glass Years (1987)
Lone Star Lady (1990)
Cherished (1992)
Forever After (1993)
Daisies in the Wind (1994)
When the Heart Beckons (1995)
Always You (1996)
Just This Once (1997)
Never Love a Cowboy (1998)
Cold Night, Warm Stranger (1999)
Rough Wrangler, Tender Kisses (2000)
Once an Outlaw (2001)
Thunder Creek (2003)
Night Thunder (2004)
Thunder at Dawn (2005)
Wolf River (2007)

Książki zbiorowe Jill Gregory:
Night Magic (1993) (z Rebeccą Brandewyne, Shannon Drake i Becky Lee Weyrich)
Once Upon A Castle (1998) (z Ruth Langan, Norą Roberts i Marianne Willman)
Once Upon A Star (1999) (z Norą Roberts i Marianne Willman)
Once Upon A Dream (2000) (z Ruth Langan, Norą Roberts i Marianne Willman)
Once Upon A Rose (2001) (j.w.)
Once Upon a Kiss (2002) (j.w.)
Once Upon a Midnight (2003) (j.w.)
Moon Shadows (2004) (j.w.)







nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Top 20 Autorzy
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos