Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
John C. Hocking: Szmaragdowy Pisarz

Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

John C. Hocking


   Szmaragdowy Pisarz


Ocena użytkowników (Głosów: 1)

5 / 10

Twoja ocena to
 /10 




Urodzony w 1960 John C. Hocking roku znany jest szerszej publiczności ze swojej jedynej jak dotąd opublikowanej książki "Conan i Szmaragdowy Lotos".

To pisarz Sword&Sorcery, który podobnie jak Karl E. Wagner nie stroni od elementów Dark Fantasy w swej twórczości. Obecnie rynek księgarski preferuje bardziej "miękką" Fantasy, gdzie rozlew krwi i okrucieństwo nie są mile widziane. Jest to jednym z powodów, dla których nie wydano jego drugiej powieści o Conanie, mimo sukcesu Szmaragdowego Lotosu.

Współpracuje z Flashing Swords, kwartalnikiem internetowym, gdzie można przeczytać jego opowiadania. Zaś "Vali’s Wound" ukazało się drukiem w Lords of Swords, antologii Sword&Sorcery wydawnictwa Pitchblack Books, pod którego patronatem ukazuje się i Flashing Swords.

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
0]

    bibliografia
Conan i Szmaragdowy Lotos (1995)
Vali's Wound (2004)
A Night in the Archives (2005)
Web of Pale Venom (2005)
The Lost Path Between the Worlds (2005)
By the Sword (2006)







nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Top 20 Autorzy
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos