Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
Tracy Chevalier: Amerykanka w Londynie

Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Tracy Chevalier


   Amerykanka w Londynie


Ocena użytkowników (Głosów: 0)

Brak

Twoja ocena to
 /10 




Tracy Chevalier urodziła się w 1962r. w Waszyngtonie jako najmłodsza z trójki rodzeństwa. Dzieciństwo wspomina jako wypełnione książkami.
Studiowała język angielski na Oberlin College w Ohio. W 1984r. przeprowadziła się do Londynu, gdzie pracowała jako redaktor encyklopedii. Po kilku latach porzuciła pracę i rozpoczęła studia z kreatywnego pisania na University of East Anglia. Podczas studiów napisała swoją pierwszą powieść - "Błękitną sukienkę". Sławę przyniosła jej "Dziewczyna z perłą".
Mieszka w Londynie z mężem i synem.

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
0]

    bibliografia
The Virgin Blue 1997 (Błękitna sukienka 2005)
Girl With a Pearl Earring 1999 (Dziewczyna z perłą 2002)
Falling Angels 2001 (Spadające anioły 2003)
The Lady and the Unicorn 2003 (Dama z jednorożcem 2004)
Burning Bright 2007 (Płonął ogień twoich oczu... 2008)







nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Top 20 Autorzy
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos