Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
Wiesław Szymański: Poeta z rubieży

Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Wiesław Szymański


   Poeta z rubieży


Ocena użytkowników (Głosów: 103)

10 / 10

Twoja ocena to
 /10 




Urodził się 16 sierpnia 1957 r. w Białymstoku. Poeta, autor słuchowisk radiowych, publicysta. Ukończył polonistykę na Filii UW w Białymstoku. Jako poeta debiutował w 1975 r. na antenie Radia Białystok. Jego wiersze były drukowane m.in. w "Nowym Wyrazie", "Kierunkach", "Poezji", "Szpilkach".

Jego wiersze znalazły się też w licznych antologiach, były drukowane m.in. w USA, Francji, na Litwie; pisze także wiersze dla dzieci, dramaty, teksty piosenek.

 

foto: Monika Skwierczyńska

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
0]

    bibliografia

"Witraż wileński. Wiersze" (1994)

"Rymy pluralisty. Wiersze satyryczne" (1994)

"Icones barbarae" (1994)

"Dedykacje" (1995)

"Podróż na wschód" (1996)

"Dzień nie odchodzi, noc nie chce przyjść" (1997)

"Wiersze nowe" (1998)

"Limeryki" (2000)

 "I po balu. Słuchowiska radiowe" (2000)

"Niska 13 B (wiersze)" (2001)

"Wiersze" (2003)

"Mam do powiedzenia. Wybór felietonów radiowych" (2005)

"Skrawki" (2010)








nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Top 20 Autorzy
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos