Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Bartosz Waglewski


   Fisz


Ocena użytkowników (Głosów: 0)

Brak

Twoja ocena to
 /10 




Fisz, właściwie Bartosz Waglewski (ur. 19 marca 1978 w Warszawie) – polski muzyk, kompozytor, wokalista i instrumentalista, a także producent muzyczny.

Pisze teksty; zajmuje się także malarstwem. Członek zespołów Tworzywo Sztuczne, Bassisters Orchestra i Kim Nowak. Wraz z ojcem - Wojciechem Waglewskim prowadzi audycję "Magiel Wagli" w Programie Trzecim Polskiego Radia.



Dodał(a): Luiza Stachura

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [0]

    bibliografia

Fisz:

  • ·         2000 – Polepione dźwięki
  • ·         2001 – Na wylot
  • ·         2005 – Fru! (z Envee)
  • ·         2006 – Piątek 13 (z Emade)
  • ·         2008 – Męska muzyka (z Waglewskim i Emade)
  • ·         2008 – Heavi Metal (z Emade)
  • ·         2011 – Zwierzę bez nogi (z Emade)

 

 

RHX:

 

  • ·         1999 – Opowieści z podwórkowej ławki

 

 

Tworzywo Sztuczne:

 

  • ·         2002 – F3
  • ·         2004 – Wielki ciężki słoń
  • ·         2004 – Na rzywo w mózgu

 

 

Bassisters Orchestra:

 

  • ·         2004 – Live at Wrzeszcz
  • ·         2006 – Numer jeden

 

 

Kim Nowak:

 

  • ·         2010 – Kim Nowak
  • ·         2012 – Wilk

 








nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Top 20 Autorzy
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos