Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Dariusz Muszer


   Hanowerski poeta i prozaik


Ocena użytkowników (Głosów: 25)

10 / 10

Twoja ocena to
 /10 




ur. 1959; pisze głównie poezję, ale nie stroni od prozy. Jest laureatem Nagrody Związku Niemieckich Pisarzy Das neue Buch in Niedersachsen und Bremen za powieść Die Freiheit riecht nach Vanille.

 



Dodał(a): Kamil Nowak

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [0]

    bibliografia

Wiersze:

Zatrzymane wersy (1987)

Pestki i ogryzki (1989)

Księga zielonej kamizelki (1996)

Jestem chłop (2004)

Wszyscy moi nieznajomi (2004)

Zapomniany strajk (2012)

Powieści:

Die Freiheit riecht nach Vanille (1999, wydanie polskie: Wolność pachnie wanilią, 2008)

Der Echsenmann (2001)

Niebieski (2006)

Gottes Homepage (2007, wydanie polskie: Homepage Boga, 2013)

Lummick (2009)

Schädelfeld (2012)

Człowiek z kowadłem (w: City 1. Antologia polskich opowiadań grozy, 2009)

Nasza klasa (w: 2008. Antologia współczesnych polskich opowiadań, 2008)

Za zakrętem (w: 2011. Antologia współczesnych polskich opowiadań, 2011)

(źródło: wforma.eu)








nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Top 20 Autorzy
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos