Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Romain Sardou


   Miłośnik teatru i historii


Ocena użytkowników (Głosów: 2)

10 / 10

Twoja ocena to
 /10 




Romain Sardou jest znanym francuskim pisarzem. Urodził się w 1974r. w rodzinie od lat związanej ze sztuką. Również Romain podążył tym śladem, odkrywając fascynację operą, teatrem i literaturą. Początkowo zamierzał zostać dramatopisarzem. Po kilku latach edukacji, studiowania dzieł historycznych i udoskonalania swoich umiejętności, wyjechał do Los Angeles, gdzie zajął się pisaniem scenariuszy dla Disneya.

Po powrocie do Francji założył rodzinę i rozpoczął karierę powieściopisarza. Jego pierwsza powieść została przetłumaczona na 15 języków, a w samej Francji sprzedała się w ponad 300 tys. egzemplarzy.

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
0]

    bibliografia
Pardonnez nos offenses 2002 (I odpuść nam nasze winy)
L'Eclat de Dieu 2004 (Okruchy Boga)
Une Seconde avant Noel 2005
Personne n'y echappera 2006
Sauver Noel 2006







nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Patronat Top 20 Książki Top 20 Autorzy Przyjaciele
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos