Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Pablo De Santis


   Rozrywka w dobrym stylu


Ocena użytkowników (Głosów: 0)

Brak

Twoja ocena to
 /10 




Pablo De Santis urodził się w 1963r. w Buenos Aires. Przez długi czas pracował dla telewizji pisząc scenariusze rozrywkowe. Stał się znany jako autor książek dla dzieci i młodzieży. Powieści "Przekład" i "Filosofia y letras" zapewniły mu międzynarodową sławę.

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
0]

    bibliografia
Powieści:
Espacio puro de tormentas (1985)
El palacio de la noche (1987)
Filosofía y letras (1998)
La traducción (1998) (Przekład)
El teatro de la memoria (2000)
El calígrafo de Voltaire (2001)

Eseje:
Historieta y política en los ochenta (1992)
Rico Tipo y las chicas de Divito (1995)
La historieta en la edad de la razón (1998)

Powieści dla dzieci i młodzieży:
Desde el ojo del pez (1991)
La sombra del dinosaurio (1992)
Pesadilla para hackers (1992)
Lucas Lenz y el museo del universo (1992)
El último espía (1992)
Astronauto solo (1993)
Transilvania Express (1995)
Invenciones argentinas (1995)
Las plantas carnívoras (1995)
Páginas mezcladas (1996)
Rompecabezas (1996)
Enciclopedia en la hoguera (1996)







nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Patronat Top 20 Książki Top 20 Autorzy Przyjaciele
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos