Index autorów > Przeczytaj o autorze

    biografia

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12

Barbara Ewing


   Aktorka realizująca marzenie o pisaniu


Ocena użytkowników (Głosów: 0)

Brak

Twoja ocena to
 /10 




Barbara Ewing urodziła się w 1944 roku w Nowej Zelandii. Ukończyła literaturę angielską i maoryską na Victoria University w Wellington. Dzięki rządowemu stypendium w 1965r. rozpoczęła studia w Królewskiej Akademii Sztuki Dramatycznej w Londynie. Jako aktorka debiutowała w horrorze "Torture Garden" z 1967r. Najbardziej kojarzona jest z rolą w serialu komediowym "Brass" z lat 1982-84. Grała również w innych serialach telewizyjnych. Od kilkunastu lat koncentruje się na pisaniu książek. Jej powieści zostały wydane w kilku europejskich krajach.

Zobacz komentarze dotyczące tego autora [
Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /domains/papierowemysli.pl/public_html/engine/class_connect.php5 on line 12
0]

    bibliografia
Strangers (1978)
The Actresses (1997)
A Dangerous Vine (1999)
The Trespass (2002)
Rosetta (2005, Rosetta 2009)
The Mesmerist (2007, Magnetyzerka 2008)
The Fraud (2009)







nick
 
haslo   
nowe konto     

Wyszukiwarka Patronat Top 20 Książki Top 20 Autorzy Przyjaciele
 
ˆ 2005-2015 Papierowe Myśli Design&engine Mateusz Płatos